Ik ga mijn site een stevige poetsbeurt geven

Een poetsbeurt? Ja, inderdaad, het wordt onderhand hoog tijd om op mijn website wat aanpassingen door te voeren die ik al maanden eerder gepland had. Maar ja, je weet hoe zoiets gaat, met name in de zomermaanden als je liever in de buitenlucht vertoeft en je daar op je laptopscherm maar weinig ziet …
Nu is er een concrete aanleiding. Om (nu mijn eerste bundel eigen verhalen er aan komt) mijn site beter vindbaar te maken en er professioneler uit te laten zien heb ik besloten een paar tientjes te investeren om van hayvandenmunckhof.wordpress.com gewoon hayvandenmunckhof.com te maken.
Dat is een prima moment om ook andere zaken die me niet langer bevallen op de schop te nemen, ook al omdat ik mijn lijst met publicaties moet of beter gezegd mág updaten met vijf nieuwe verhalen, namelijk twee miniverhaaltjes van 120 woorden in het ezine ‘Vamp en Held’en drie ‘ouderwetse’ papieren verhalen in de komende Gentasia-bundels van de nieuwe uitgeverij Annibo. Dat doe ik echter pas als ik mijn site praktischer en overzichtelijker ingedeeld heb. Logisch, anders heb ik straks dubbel werk!

Op dit moment heb ik in de kop van mijn site nog een rits aparte pagina’s, een voor onlineverhalen, een voor jeugdverhalen enz. Zo’n indeling leek mij bij het inrichten van deze website best handig, maar de praktijk leert mij intussen anders. Er zitten achteraf bezien twee grote bezwaren aan zo’n indeling:

1. Niemand krijgt zo op een eenvoudige wijze een duidelijk en compleet beeld van wat ik de afgelopen jaren geschreven en gepubliceerd heb. Niet alle bezoekers zullen die hele rij koppen door gaan nemen, denk ik zo.

2. Die indeling in fantasy, jeugdverhalen etc. blijkt lastiger dan ik dacht omdat er zo veel overlap is. Zo hoort een fantastisch jeugdverhaal in beide overzichten thuis. Als het toevallig een online-verhaal is, worden het er al minstens drie. Dat betekent dat wie iets zoekt, vaak onder de verkeerde kop zal kijken.

Wat is dus de eerste wijziging die ik door ga voeren? Juist. Goed geraden. Ik ga al die verschillende koppen voor mijn publicaties vervangen door één chronologisch geordende totaallijst. Over de vraag hoe uitgebreid ik die toe ga lichten moet ik nog even nadenken. Ik ga eerst eens even neuzen op de sites van wat medeschrijvers om te zien hoe die het aangepakt hebben.
Ja, van het een komt sowieso het ander. Als ik dat overzicht van mijn publicaties onder één kop ondergebracht heb, volgt vanzelf de vraag of ik meer koppen handhaaf en welke info ik daar een plek in geef. Ook daarvoor geldt dat ik eerst mijn licht op ga steken op andere schrijverssites.

Jullie begrijpen het al. Die poetsbeurt gaat niet in één keer lukken. Wordt vervolgd dus …

2 reacties op “Ik ga mijn site een stevige poetsbeurt geven

  1. eddy de schrijver schreef:

    Geachte,
    hoe zit het met uw publicatie bij uitgeverij Annibo? Is die al uitgegeven en waar kan ik die verkrijgen?

  2. Mijn eerste drie publicaties bij Annibo (in de Gentasia-bundels) waren meteen ook de laatste. Antoine Bomon heeft zijn uitgeefactiviteiten in de loop van 2015 gestaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s