September

Ja, dat is dus de maand waarin ik na de komkommertijd weer serieus werk van mijn schrijfblog zou gaan maken. Dat kan dus nog net, want september is nog niet voorbij. Ik vraag me nu af waarom ik die eerste nieuwe blog van het herfst/winterseizoen al vanaf 1 september voor me uit geschoven heb. Even kwam ik in de verleiding deze blog te vullen met gefilosofeer over die vraag. Maar waarom zou ik? Er zijn genoeg andere en betere onderwerpen.
Zo ben ik er eindelijk uit wat ik wil met deze blog en logischerwijze ook wat ik zeker niét wil. Om met dat laatste te beginnen, ik hoef helemaal niet door honderden of duizenden mensen gelezen te worden. Niet dat die kans groot is trouwens. Ik weet intussen heel goed dat de meeste van die honderdduizenden blogs (alleen al in Nederland) slechts een handjevol lezers trekken.
Wat wil ik wel? Dat is erg simpel. Ik wil zo concreet en eerlijk mogelijk beschrijven wat voor soort hobbels een beginnend schrijver zoal op zijn of haar weg tegenkomt. Hoe ervaar je dat? Hoe ga je daar mee om, met name met die onvermijdelijke tegenslagen? Wat doe je om een betere schrijver te worden? Houd je de ontwikkelingen, met name al die nieuwe vormen van e-publicaties, bij? Hoe doe je dat en waarom? Hoe reageert je omgeving op die eeuwigdurende lezerij en schrijverij?
Zijn dat soort vragen voor iedereen interessant? Nee, zeker niet. Ik denk dat enkel mensen die zelf ook schrijven (of willen gaan schrijven) een blog als deze verder dan een paar regels gaan volgen.  Ik hoop heel gewoon dat er wat medeschrijvers zijn die mijn stukjes lezen en er iets nuttigs voor zichzelf uit kunnen halen. Als dat af en toe gebeurt, heb ik mijn doel al bereikt en zeggen de grafieken, die zo mooi laten zien hoeveel mensen dagelijks je blog bekijken, mij verder helemaal niets. Alleen als ik het feit onder ogen moet zien dat werkelijk geen hond mijn blogs leest, zet ik er een dikke punt achter en wel meteen.
Als ik zo algemeen blijf, ga ik mijn doel niet bereiken… Beschouw het bovenstaande als een inleiding op mijn volgende ‘echte’ blogs en geloof me op mijn woord dat die weer enkel en alleen over alles rond het schrijfproces zelf zullen gaan. 😉
De titel van de eerstvolgende blog zal ik vast verraden. ‘Wat schiet je op met al die schrijfboeken?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s