FentasiaFest Meppel – 25 en 26 juli

Met een tiental medeschrijvers was ik in het weekend van 25 en 26 juli present bij Fentasiafest in Meppel, een jaarlijks fantasyfestijn in de trant van Castlefest of Elfia, maar dan kleinschaliger. FentasiaFest steunt vrijwel 100% op vrijwilligerswerk en daarom zijn de prijzen (entree, horeca) heel wat bescheidener dan op die grotere festivals. Daarom was het extra sneu dat uitgerekend dit evenement op de zaterdag te maken kreeg met de ergste zomerstorm in vijf jaar. Eerst leek het nog een beetje mee te gaan vallen, maar tegen het einde van de middag sloeg het noodlot, in de vorm van een reeks heftige stormvlagen, alsnog toe. Drie van de grotere tenten hielden het niet meer, waaronder de ‘auteurstent’ waar wij onze boeken uitgestald hadden. Gelukkig zagen we de rampspoed aankomen  en wisten we allemaal onze boeken tijdig in te pakken om ze naar een droge plek te versjouwen. Hieronder een foto van het laatste uurtje waarin de verkoop nog (provisorisch) doorging. Nou ja, verkoop? Weinig mensen vonden in deze storm, wind en regen de ‘boekentent’ nog. Maar de stemming leed er gelukkig geen moment onder.

FentasiaFest 25 juli 2015

 

 

De stralende zondag maakte gelukkig veel goed. Zie de eveneens stralende Christien Boomsma hieronder. 😉

 

FentasiaFest 26 juli 2015 - Christien

 

Op rustige momenten, als er even geen (fantasy)boekenliefhebbers in het vizier waren, was er ook gelegenheid om vast een blik te werpen in de eigen aankopen, in dit geval ‘Hoe schrijf ik Fantasy en Sciencefiction’ van de (ook aanwezige) Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande.

FentasiaFest 26 juli 2015

 

Na deze sfeerschets van FentasiaFest wordt het weer eens tijd een meer persoonlijke blog te plaatsen om mijn nieuwste publicaties te melden en te vertellen hoe de stand van zaken is bij ‘Winterwende’, mijn prehistorisch manuscript.

Die blog volgt binnen een week … Beloofd!

7 reacties op “FentasiaFest Meppel – 25 en 26 juli

  1. likaiar schreef:

    Klinkt als een geweldig event!
    Als dit volgend jaar weer is ga ik zeker langs. Zo niet als schrijver, dan zeker als bezoeker.

    • Het was inderdaad erg gezellig, Likaiar. Helaas viel zaterdag het aantal bezoekers vanwege de storm nogal tegen. De verkoop was over twee dagen voor niemand van ons echt denderend te noemen. We hebben het er daarom (vooral op initiatief van Christien Boomsma) al over gehad hoe we boeken en schrijvers volgend jaar ludieker en creatiever kunnen presenteren. Wellicht komt daar een besloten Facebookpagina voor, waar we dat ruim van te voren af kunnen spreken en voor kunnen bereiden.

  2. MichielZiet schreef:

    Ziet er knus en gezellig uit. In september kom ik nog even Elfia onveilig maken. Ben je er dan ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s