Unplugged

Wie mijn blogs van de afgelopen weken gevolgd heeft, kan daaruit makkelijk de indruk krijgen dat ik enkel fantasy schrijf. Niet dat ik mij daar voor schaam (zoals ik het zie bestaan er geen goede of slechte genres, maar alleen goede en slechte verhalen), maar het is gewoon niet waar…
In de tien jaar dat ik schrijf, was fantasy (maar meestal zónder al die draken, heksen, tovenaars, trollen, elfen enz.) slechts een deel van wat ik schreef. Ik haalde ook met regelmaat de shortlist en/of bundel bij een ‘gewone’ schrijfwedstrijd.
Vandaag kwam daar een leuk vervolg op, namelijk bij de ‘Unplugged-wedstrijd’ van Schrijven Online. De opdracht was als volgt:

unplug

Verwerk deze zin in je inzending: ‘De telefoon, internet, televisie – alles gaat uit. Je slaakt een zucht.’ Alle genres zijn mogelijk en jouw verhaal mag maximaal uit 500 woorden bestaan. De deadline van de inzendingen is op 10 december om 18:00 uur. De winnaar wordt op 6 januari tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Schrijversacademie en op Schrijven Online bekend gemaakt. Jouw bijdrage kun je opsturen door het volgende wedstrijdformulier in te vullen.
Jury en prijzen
De jury bestaat uit René Appel (schrijver) Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Online) en Lies Aris (schrijfster en docent Schrijversacademie). De winnaar krijgt een opleiding ter waarde van €1950 van de Schrijversacademie naar keuze, die 1,5 jaar duurt. De tweede prijs bestaat uit een Kobo e-reader.

Voor de op 18 december bekend gemaakte longlist zie de link hieronder:

http://schrijvenonline.org/nieuws/longlist-schrijfwedstrijd-unplugged-bekend

@edit
De shortlist met drie finalisten haalde ik dus niet. Teleurgesteld kon ik daarover nauwelijks zijn. Ik vond het al erg mooi dat ik met een SF-stukje de beste 5% van de wedstrijd (de longlist telde 23 namen op meer dan 400 inzendingen) haalde. En het schrijven van dit soort korte verhaaltjes blijft hoe dan ook een prima schrijfoefening…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s