Sprokerijen

Ik liep al langer met het idee rond om een aantal van mijn 120w-stukjes (zie de link) en dan met name die in fantastische en/of sprookjesachetige sferen te bundelen. Ik heb intussen een dertigtal 120w-stukjes geschreven die volgens mij mooi in zo’n bundel zouden passen. Die overige zeventig of negentig krijg ik best bij elkaar geschreven, als ik er rustig de tijd voor neem. Ik denk namelijk aan 100 of 120 ‘Sprokerijen’.
Maar… er is één groot struikelblok. In mijn hoofd kan zo’n bundel niet zonder illustraties en dan liefst één op één, dus een illustratie bij élk verhaaltje. Tja, dat zouden dan 100 of 120 illustraties moeten worden. Nu ken ik wel een paar heel goede illustratoren die erg mooie tekeningen in die sfeer kunnen maken, maar die werken (zeer terecht) niet voor niets. Een enkele mooie coverillustratie zou mijn bruintje nog wel kunnen trekken, maar honderd of meer? Nee dus…
In zo’n geval zit er maar één ding op. Die illustraties bij elk verhaaltje zelf maken. In een grijs verleden heb ik (als onderdeel van een studie MO-Handvaardigheid) ooit een tekencurus gevolgd. Tekenen met houtskool en pentekenen hoorde daar ook bij. Dat is dan wel dik dertig jaar geleden, maar de boekjes over die onderwerpen had ik nog. Deze week trok ik de stoute schoenen aan en produceerde de eerste afbeeldingen. Ik ga ze uiteraard niet allemaal op mijn blog zetten, maar wél de allereerste pagina (in word en zowel tekst als afbeelding) die ik via mijn noeste huisvlijt gewrocht heb.
‘Sprokerijen’ is mijn voorlopige werktitel. Dat is iets om later nog eens over na te denken.

2013-12-18 Een hoge prijs 1 - scan

4 reacties op “Sprokerijen

 1. ingehulsker schreef:

  Leuk project Hay! Ik heb ook al plannen om mijn eigen 120 woorden verhaaltjes te bundelen. Tekeningen erbij is leuk, maar weet niet of ik daar genoeg talent voor heb 🙂 Jouw kikker is heel mooi gelukt! Dat gaat wel goed komen met die 120 tekeningen.
  Goeie titel ook, ik ben heel benieuwd. Je hebt alvast 1 koper!

 2. De bestelling staat genoteerd, Inge! Het omgekeerde geldt natuurlijk ook…
  Het gaat een heel project worden om 100 of 120 van die stukjes naar tevredenheid af te ronden,, maar nu ik op mijn blog eenmaal A gezegd heb, kan ik het mes niet meer met goed fatsoen in het varken laten steken. Ik durf wel nog geen uitspraak te doen over de tijd die het me gaat kosten. Dat zie ik wel.

 3. jozefbakker schreef:

  Leuk Hay! Ik had er – volgens mij – op zinnigerzinnen al over gelezen, en je voorbeeld pagina is erg leuk. Ik denk dat het helemaal goed komt met dit idee!

 4. Dank voor je reactie, Jozef. Mijn opzet ligt nu met een tiental voorbeeldstukjes plus mijn eerste tekeningen bij een uitgever. Voorlopig is het gewoon afwachten en natuurlijk ook vast nieuwe stukjes schrijven. Die ga ik uiteraard niet meer op mijn blog plaatsen, want daar zijn uitgevers niet blij mee. Die willen (volkomen terecht) origineel, niet al eerder gepubliceerd werk. Die paar stukjes op mijn blog zullen op een totaal van 100 of 120 geen probleem zijn, maar daar moet ik het wel bij laten.
  Overigens ontdekte ik een joekel van een fout in mijn voorbeeldstukje. Het is gewoon ellebogen en niet ellenbogen. Een jammerlijke vergissing voor iemand die er prat op gaat weinig of geen spellingfouten te maken. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s